%0 Journal Article %T تأثیر مصرف یکساله ورمی کمپوست بر عملکرد و کیفیت چغندرقند و ارزیابی اقتصادی آن %J پژوهش های کاربردی زراعی %I مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی %Z 2538-4066 %A جلیلیان, علی %A حامدی, فردین %A نعمتی, عادل %A شیخ الاسلامی, مهیار %A ثابتی, پیمان %A زندیان, فرشاد %D 2017 %\ 09/23/2017 %V 30 %N 3 %P 53-65 %! تأثیر مصرف یکساله ورمی کمپوست بر عملکرد و کیفیت چغندرقند و ارزیابی اقتصادی آن %K ورمی کمپوست %K کود شیمیایی %K چغندرقند %K عملکرد %R 10.22092/aj.2018.116456.1225 %X به منظور بررسی اثرات مقادیر مختلف ورمی‌کمپوست بر عملکرد وکیفیت چغندرقند(رقم اکباتان) آزمایشی در سال 1392در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار و 11 تیماردر ایستگاه تحقیقاتی ماهیدشت کرمانشاه اجرا شد. تیمارها شامل نسبت های مختلفی از مقادیر 3، 5 و 7 تن ورمی کمپوست با کودهای شیمیایی (اوره، سولفات پتاسیم و سوپر فسفات تریپل به ترتیب 400 ، 215 و 240 کیلو گرم در هکتار) به همراه شاهد بود که قبل از کاشت با دیسک با خاک مخلوط شد. نتایج نشان داد که تر‌کیبی از مصرف ورمی‌کمپوست و کودشیمیایی بیشترین عملکرد و کیفیت را در چغندرقند ایجاد می کند. به طوریکه بیشترین عملکرد ریشه درتیمارهای با مصرف 3 تا 7 تن ورمی‌کمپوست بعلاوه مقدار 50 درصد کودهای شیمیایی توصیه شده با 57.4 تا 59.7 تن در هکتار بود و کمترین عملکرد مربوط به تیمارهای مصرف ورمی‌کمپوست و بدون کود شیمیایی با عملکرد 42.6 تا 45تن در هکتار بدست بود. از نظر کیفیت و درصد قند تفاوتی بین تیمارها مشاهده نشد. نتایج تحلیل اقتصادی اثر مصرف کودها نشان داد که هیچ کدام از تیمار های اعمال شده نسبت به شاهد(مصرف 100 درصد کود شیمیایی توصیه شده) از نظر اقتصادی برتری نداشت. در مجموع با در نظر گرفتن سایر مزایای بلند مدت مصرف ورمی‌کمپوست و مسائل زیست محیطی مصرف 3 تا 5 تن در هکتار ورمی‌کمپوست بعلاوه 50 درصد کود شیمیائی مورد نیاز در زراعت چغندرقند قابل توصیه می‌باشد. %U https://aj.areeo.ac.ir/article_116245_5f86c88ec0998e2ae9f725ccf22111d3.pdf