@article { author = {Mohammaddous, H. R. and Sayaah, M. and Asghari, A. and Pourmorad Kaleibar, B.}, title = {The allelopathic effects of fresh and dry residual extract of Wild mustard (Sinapis arvensis) and Canada Thistle (Cirsium arvense) on germination and nutrient uptake of canola (Brassica napus)}, journal = {Applied Field Crops Research}, volume = {27}, number = {105}, pages = {41-47}, year = {2014}, publisher = {Agricultural Research and Natural Resources Center of Khorasan Razavi}, issn = {2538-4066}, eissn = {2538-4058}, doi = {10.22092/aj.2014.103210}, abstract = {Allelopathic phenomenon is an interference method of weed on crops that can help to know crop-weed interaction.This experiment was conducted to evaluation of Sinapis arvensis and Cirsium arvense allelopathic effects on canolagermination and nutrient uptake in 2007 at greenhouse of University of Mohaghegh Ardabili. Treatments weredifferential concentrates (0, 2.5, 5, 10, 20 and 40%) of fresh and dry residual extract of Sinapis arvensis and Cirsiumarvense. The experiment was laid out as factorial in completely randomized design. Analyses shown that fresh anddry extract of two weeds reduced germination of canola in compared with control 1.5 to 2.5 times. Also fresh and dryextract of weeds reduced canola dry aboveground mass. Nitrogen and P uptake reduced under fresh extract, while dryextract of Sinapis arvensis increased p uptake in canola more than 4 times. Fresh and dry extract of Sinapis arvensisand Cirsium arvense increased canola K concentrate. The experiment results show that in addition to competingweeds, through release of chemicals can be also inhibit on growth and physiological processes of crop.}, keywords = {Allelopathy,Canola,Wild mustard,Canada Thistle,nutrient uptake}, title_fa = {تاثیر آللوپاتی عصاره اندام های تازه و خشک خردل وحشی Sinapis arvensis ( ( و کنگروحشی ) Cirsium arvense ( بر جوانه زنی و جذب عناصر غذایی کلزا}, abstract_fa = {پدیده آللوپاتی از جمله روش های مداخله عل فهای هرز با گیاهان زراعی است که می تواند به شناخت اثرات متقابل گیاه زراعی/علف هرز کمک نماید. به منظور بررسی اثرات آللوپاتی خردل وحشی و کنگر وحشی برجوان هزنی و جذب عناصر غذایی کلزا آزمایشیدر سال زراعی 1386 در گلخانه دانشکده ی کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. تیمارهای آزمایش غلظت های مختلف ) 0، 5/ 2،5، 10 ، 20 و 40 درصد( عصاره اندام های تازه و خشک دو گونه علف هرز خرد لوحشی و کنگر وحشی بودند که بصورت فاکتوریل درقالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که عصاره ی آبی اندا مهای تازه و خشک خرد لوحشی و کنگروحشیجوان هزنی کلزا را 5/ 1 تا 5/ 2 برابر کاهش دادند. عصار هی اندام های تازه و خشک دو گونه علف هرز وزن خشک اندا مهای هوایی کلزا رانیز کاهش دادند. جذب فسفر و نیتروژن در کلزا تحت تاثیر عصار هی آبی اندا مهای تازه هر دو گونه علف هرز کاهش یافت. در حالی که،عصاره ی آبی اندا مهای خشک خرد لوحشی غلظت فسفر کلزا را بیش از 4 برابر افزایش داد. همچنین با افزایش غلظ تهای عصاره یاندا مهای تازه و خشک دو علف هرز غلظت پتاسیم کلزا به شدت افزایش یافت. نتایج آزمایش نشان م یدهد که عل فهای هرز علاوه بررقابت، از طریق ترشح و یا رهاسازی مواد شیمیایی نیز م یتوانند تأثیربازدارندگی بر رشد و نمو و فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاه زراعیداشته باشد.}, keywords_fa = {آللوپاتی,کلزا,خردل وحشی,کنگر وحشی,جذب عناصر غذایی}, url = {https://aj.areeo.ac.ir/article_103210.html}, eprint = {https://aj.areeo.ac.ir/article_103210_452758b91d4e286eafb7e35d13ca7500.pdf} }